PreviousHeadlines NetherlandsNext


In Erp is de herinnering aan die eerste bange weken nog lang niet weg: ‘Hedde ’t al geheurd?’

Voor verdovende middelen blijft Spanje gewoon open

Looproutes en kleedkamer-examens: middelbaar onderwijs draait weer
Je oplader in de klas laten liggen? Omkeren mag niet, via de witte pijlen moet je weer terug naar het lokaal. De scholieren van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar gedragen zich opvallend gedisciplineerd op de eerste schooldag na tweeënhalve maand afstandsonderwijs.
(Tue, 02 Jun 2020 18:04:00 GMT)

Bureau reserveren met de app: zo wordt de terugkeer naar kantoor voorbereid
Thuiswerkers kunnen weer één dag per week terug naar kantoor. Dat staat in het dinsdag verschenen advies van de Planbureaus. Bedrijven bereiden zich erop voor met onder meer plexiglas en apps om bureaus te reserveren.
(Tue, 02 Jun 2020 09:50:00 GMT)

In Minneapolis zie je dat apartheid niet alleen een Zuid-Afrikaanse praktijk was
Minneapolis, dat na de dood van George Floyd al een week het toneel is van hevige rellen, geldt als een progressieve en welvarende stad. Tegelijk is het ook een van de steden in de VS waar de zwarte en de witte bevolking het meest van elkaar zijn gescheiden.
(Mon, 01 Jun 2020 20:51:00 GMT)

President Trump dreigt het leger in te zetten tegen massale demonstraties
President Donald Trump dreigt zwaarbewapende militairen in te zetten tegen de demonstraties die de Verenigde Staten al dagen in de greep houden. Dat heeft hij vannacht in een toespraak vanuit het Witte Huis gezegd. Ook dreigt hij met het gedwongen instellen van een uitgaansverbod.
(Mon, 01 Jun 2020 23:16:00 GMT)

In gepolariseerde VS lijken de raciale scheidslijnen alleen maar dieper te worden
De aanleiding is politiegeweld tegen de zwarte bevolking, de achtergrond is de hardnekkige achterstand van die bevolking. De protesten in Minneapolis en elders in de Verenigde Staten verlopen volgens een patroon dat zich al zeker vijftig jaar periodiek herhaalt.
(Mon, 01 Jun 2020 17:03:00 GMT)

De eerste ‘nieuwe’ schooldag: ‘De niezende leerling werd meteen naar de kleedkamer verplaatst’
Bijna drie maanden volgden de leerlingen van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar online lessen. Vandaag mochten ze eindelijk weer naar school. Verslaggever Thomas Borst was bij deze bijzondere ‘eerste schooldag’.
(Tue, 02 Jun 2020 14:51:00 GMT)

Handhaving van de regels bij de terrassen: als het moet, sluit de boa de tent
Een terrasje pikken mag weer, als de nieuwe regels worden gevolgd. De handhaving van die regels ligt op het bordje van de boa’s. Hoe moeilijk is hun werk op zo’n eerste dag als maandag? ‘Ze zoeken bij ons sneller de grens op dan bij de politie.’
(Mon, 01 Jun 2020 18:55:00 GMT)

Heropening horeca voelt ‘als oud en nieuw, zoveel zin heb ik erin’
Met de opening van de horeca en de culturele sector kwam Nederland op Tweede Pinksterdag weer tot leven. ‘Ik heb dit zo gemist, hiervoor wonen we in Utrecht.’
(Mon, 01 Jun 2020 17:18:00 GMT)

Dertig man in een filmzaal voor 380 man: het begin is er
Er was maandag veel animo voor de heropening van de bioscoop bij de Haarlemse Pathé-vestiging.
(Mon, 01 Jun 2020 20:47:01 GMT)

Ze zouden hun deuren weer openen, maar veel Engelse scholen hebben koudwatervrees
De heropening van de Engelse scholen had maandag een positief signaal moeten zijn. Althans, in de ogen van de regering van Boris Johnson. Ouders, personeel en Labour blijken aanmerkelijk sceptischer.
(Mon, 01 Jun 2020 15:45:44 GMT)

Hoe Fox News uitgroeide tot witwasser van Trumps complottheorieën
Donald Trump trekt van leer tegen ‘zijn’ Fox News, maar heeft de zender hard nodig. Fox heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als belangrijke pilaar van het trumpisme.
(Fri, 29 May 2020 15:28:00 GMT)

Eindelijk mag het weer buiten de deur: biertje! Zo komen al die liters op tijd in de tap
Vandaag zullen kroegen, restaurants en sportkantines klokslag 12 uur ’s middags hun deuren openen. Voor brouwerijen is het nog een heel karwei om hen tijdig te voorzien van duizenden liters bier. De Volkskrant rijdt een dag mee met een kelderbierchauffeur.
(Mon, 01 Jun 2020 04:18:59 GMT)

De president van El Salvador regeert met petje, zonnebril, leren jas en harde hand
Nayib Bukele (38) is deze maandag één jaar president van El Salvador. Hij beloofde en bracht verandering. Tijdens de coronacrisis ontpopte hij zich tot een autoritaire leider die geen tegenspraak duldt van rechters en parlement.
(Mon, 01 Jun 2020 07:57:00 GMT)

‘Als zwarte Amerikaan ben je nooit, nóóit veilig’

In Jemen gaat het leven door alsof het coronavirus niet rondwaart
In Jemen gaat het leven door alsof het coronavirus er niet rondwaart. Een lockdown is vanwege de armoede onbespreekbaar. ‘De straten zijn druk, ik maak me grote zorgen.’
(Mon, 01 Jun 2020 06:07:00 GMT)

Dominees hebben geen coronacrisis nodig om stress te ervaren
Een kerk draaiende houden tijdens de quarantaine is zwaar. En dominees lopen toch al een verhoogd risico op een burn-out. ‘Ik zakte in. Dan weet ik dat ik een stap terug moet doen.’
(Sun, 31 May 2020 06:53:00 GMT)

Ook de droom van de burgemeester van Minneapolis ging in vlammen op
In Minneapolis gingen afgelopen weekend niet alleen tientallen winkels in vlammen op, maar ook de politieke droom van de Democratische burgemeester Jacob Frey.
(Sun, 31 May 2020 12:14:00 GMT)

Kiest Sigrid Kaag voor een functie als topvrouw bij WTO of blijft ze bij D66?
Kandidaten voor het D66-partijleiderschap kunnen zich vanaf volgende week melden. Het afhaken van vicepremier Kajsa Ollongren was ingecalculeerd. Maar wat gaat de gedoodverfde favoriet Sigrid Kaag doen? ‘Ik denk dat ze iedereen gaat verrassen.’
(Fri, 29 May 2020 15:41:32 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV